Specialtransporter

Trädplockning med kranbil
Trädplockning med kranbil i stadsmiljö eller andra trånga utrymmen är ett säkert, snabbt och ekonomiskt alternativ när det är svårt att fälla träden på traditionellt vis. Vi erbjuder sektionsfällning med kranbil inom hela Stockholms län.

Kranen håller i, sågar och lyfter sen ner grenar och stammar utan risk för närliggande byggnader, ledningar, fruktträd, buskar osv. Själv står chauffören säkert på marken och styr kranarmen med radiostyrd fjärrkontroll. Ingen klättring eller skylift behövs alltså.

Ris och stammar kan därefter lastas på bil direkt och köras därifrån. Snyggt och prydligt när vi lämnar arbetsplatsen med andra ord.

Vad innebär då trädplockning? Man plockar helt enkelt ner trädet bit för bit med hjälp av en lastbilskran med tillhörande gripklo och motorsåg.

Kranarmen når cirka 25 meter högt eller drygt 20 meter i sidled. Som regel går det bra om vi kommer med bilen inom 15 meter från roten men alla träd ser ju olika ut så det är en bedömning från träd till träd.

Från marken styrs gripen till den gren som skall tas bort sedan stänger gripen runt grenen som därefter sågas av. Gripen håller även fast grenar som till exempel går ut över ett hustak och efter avsågning lyfts  grenen till en lämplig plats på marken. 

Större grenar plockas av för sig, ibland till och med i flera delar om de är stora. Stammen tas ner i bitar om två till fyra meter beroende på grovlek och lutning osv. Ibland fälls halva trädet när kronan är borta. Sågen klarar att såga stammar som är upp till 70 cm i diameter.  Är det grövre än 70 cm så är det oftast så nära marken att man kan lyfta bort stocken med stroppar eller helt enkelt fälla omkull den på marken.

Poolfyllning
Vi har även lastbilar med vattentank för påfyllning av er pool eller badtunna. Det är inte tillåtet att fylla en pool eller badtunna med grundvatten från din egna borrade brunn eller från en samfällighetsförenings gemensamma brunn. Orsaken är att de stora mängder vatten som behöver tas ut belastar grundvattenmagasinen hårt vilket kan leda till sinande brunnar och förhöjda salthalter i dricksvattnet. Detta regleras i Miljöbalken § 10länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Du får endast fylla din pool eller badtunna med: Kommunalt vatten eller avsaltat havsvatten