LEVERANS

Nynäs Ösmo LBC levererar för närvarande endast storsäckar till Stockholms län. Leverans sker inom 3-4 arbetsdagar från mottagen betalning. Situationer som ligger utanför vår kontroll kan uppstå t.e.x genom varubrist, bristande leveranssäkerhet, utsålda varor eller varor som utgått från vårt sortiment. Vid stor försening kommer ni att bli underrättad av oss. Eventuellt inkomstbortfall p.g.a försenad leverans ersätts inte av Nynäs Ösmo LBC. Beställningar utförda före kl 12.00 på helgfri vardag kommer att bli behandlade samma dag och levereras enligt ovan angivna tider, i annat fall blir ordern behandlad nästkommande vardag.

Förutsättning för leverans är att underlaget är anpassat för färd med tung lastbil samt att det inte finns några grenar eller telefonledningar i vägen. Tänk på att en lastbil väger ca 26 ton, är 4,5 meter hög och ca 3 meter bred samt behöver ytterligare 2,5-5 meter för att kunna fälla ut stödben för säker lossning av säckarna. Vi oframkomlig leverans debiteras du för leveranskostnaden. Chauffören avgör vad som är framkomligt med lastbil. Kontakta gärna oss om du är tveksam eller har ytterligare frågor.

 

LEVERANSKOSTNADER

Leveranskostnaden betalas av dig och står i din order innan du betalar i kassan. Leveranskostnaderna är beroende på beställningens storlek och transportsträcka. Leveranskostnaderna återbetalas endast om köpet ångras innan leveransen är påbörjad. Vid ångrat köp eller påbörjad leverans bekostas returfrakten av dig.

FRAKT

I dagsläget levererar vi endast till Stockholms län. Leveranspriset beror på vilken kommun vi levererar till. 

ÅNGERRÄTT

Du har alltid 14 dagars ångerrätt från det datum som du har mottagit varan. Ångrar du köpet, kan du själv välja att ombesörja transporten och returnera varan senast på den 14 dagen efter mottagandet, eller returnera varan direkt vid ankomst, returkostnaden är då motsvarande leveranspriset. Om du returnerar varan, skall den vara i samma skick som när du mottog varan. Detta betyder att ångerrätten kan bortfalla om produktens skick eller mängd inte ar densamma som vid leverans. När ångerrätten tas i anspråk, kommer du att få dina pengar i retur efter att vi har mottagit produkten i retur och kontrollerat att den uppfyller villkoren för ångerrätten. Pengarna återbetalas med banköverföring. Vid byte av produkter, som inte omfattas av ångerrätten, betalar du för frakt, returfrakt samt för den nya transporten. 

REKLAMATIONSRÄTT

När du handlar på www.nyoslbc.se har du enligt gällande lag 36 månaders reklamationsrätt, reklamation skall ske inom skälig tid från att felet upptäckts. Detta betyder, att du kan antingen få bytt din vara, pengarna i retur eller till reducerat pris, beroende på problemets art. Detta förutsätter naturligtvis att reklamationen är berättigad, och att bristen inte har uppstått på grund av felaktigt användande av produkten eller annan åverkan på grund av fel hantering. Varan skall vara ”orörd” och innehålla samma ursprungsmängd som vid mottagandet.

Reklamation skall göras snarast efter det att du har upptäckt problemet med varan. Om du reklamerar inom två månader efter att problemet upptäckts, kommer reklamationen att vara gällande. Vi står för relevanta fraktkostnader i samband med returnering av varan, när reklamationen är korrekt.  Kontaktupplysningar hittar du på kontaktsidan. När du returnerar varan ber vi dig upplysa ordernummer samt en kort beskrivning av varans fel.

Reklamationsrätt gäller inte för felbeställda varor eller på produkt som är felbeställt på grund av bristande kunskap om den specifika produkten.